En rörmokare kan hjälpa dig

Det finns en del saker som man som bostadsägare får lära sig att sköta gällande reparationer och en typisk sådan handlar om att rensa avlopp. Detta är något som man kommer att stöta på fler än en gång under ett år och speciellt då det kommer till badrummet. Det är nämligen inte alls ovanligt att just handfatet där eller själva golvbrunnen slammar igen och behöver rensar från hår, tvålrester, tandkräm eller smuts och man kan direkt säga att detta inte direkt är ett uppdrag som man sköter med ett leende över läpparna.

Det är dock absolut nödvändigt att genomföra en avloppsrensning för att kunna fortsätta att använda sin dusch och sitt handfat. Detta är alltså något som brukar ske ett par gånger om året och varierar naturligtvis beroende på hur många familjemedlemmar som bor i bostaden. Men, säg att ett snitt genom Sverige säger att en avloppsrensning bör ske fem gånger per år så har vi tagit i rejält.

Dit vi vill komma här är att om man måste göra en avloppsrensning fler gånger än så – att man kanske måste göra en sådan en gång i månaden eller kanske till och med en gång i veckan och hur man ska bete sig då?

Jo, detta kan vara en indikation på att något verkligen är fel och ett slags syndrom på en större sjukdom. Det man ska göra här är att ringa efter en rörmokare som kommer och kontrollera skicket på rör- och ledningar som löper genom huset. Vi kan här säga att du har en villa i Solna där du tvingas till att genomföra regelbundna rensningar av ditt avlopp och där du på grund av detta slutligen kontaktar en rörmokare.

Ett stambyte kan vara nödvändigt

Denna rörmokare kommer här att stoppa in kablar i rören i huset och tack vare att dessa är utrustade med kameror i den ena änden så kan denna rörmokare – via en dataskärm – följa förloppet. Det som denne rörmokare kommer att kolla efter i denna villa i Solna är om rören och ledningarna har något större skada eller som de löper en risk att få det i framtiden. Det handlar här alltså om en slags överblick och kontroll om de rensningar av avloppen som du gjort i själva verket är början på ett större problem och låt oss här ponera att det verkligen är så; denne rörmokare ser att rören inom kort kommer att springa läck. Vad ska du då göra?

Ja, här kommer du att få rådet att det börjar bli dags för ett stambyte och detta är också ett erbjudande som du ska ta. Många tänker sig ett stambyte som ett slags straff som tar lång tid, som kostar mycket pengar och som kraftigt förändrar livssituationen till det sämre och visst finns det en poäng i detta.

Ett stambyte tar tid och är besvärligt; det man dock ska göra är att ställa detta mot att rör- och ledningar faktiskt går sönder och hur mycket vattenskador kostar att reparera. Säger en rörmokare att ett stambyte är ett måste – ja, då måste man också se till att göra detta innan det är för sent.

Publicerat den
Kategoriserat som Bostad