Bättre ventilation i Stockholm

Får styrelsen i bostadsrättsföreningen ofta klagomål på att luften i bostäderna är dålig? Då det är dags att se över ventilationen. Ventilationen är avgörande för trivseln inomhus.

Många områden i Stockholm måste balansera ventilationen utifrån behov av isolering och ljuddämpning. Dessutom finns det en hel del luftföroreningar som ska tas med i beräkningarna. Bostadsrättsföreningar i Stockholm som börjar få in klagomål från boende om att det luktar illa i lägenheterna, boende får ont i huvudet och problem med torra ögon behöver se över sin ventilation. En ventilationsfirma i Stockholm som arbetar med att hitta moderna lösningar kan vara det bästa alternativet. För inomhusmiljön är viktig för trivsel men även för hälsan.

Tecken på att ventilationen är bristfällig

Klagar flera boende på inomhusmiljön så är det något fel. Det går lätt att undersöka kvaliteten på luften i bostäderna genom mätningar. Några klassiska problem som dyker upp i samband med bristfällig ventilation är:

  • Boende kan inte längre se ut för att det bildas kondens på rutor
  • I badrummen kan aldrig boende fixa till sig för det är dimma
  • Grannar vet alltid om vad andra boende lagar till middag för matos sprider sig
  • Alla köper huvudvärkstabletter
  • När du går in i fastigheten önskar du att du hade doftspray med dig
  • De boende i fastigheten är uppe hela nätterna


Sammantaget om alla börjar se bleka och glåmiga ut i kombination med irriterade skrik som hörs grannar emellan är ventilationen bristfällig. Istället för att rekommendera alla att ha öppna fönster så bör BRF kontakta specialister. Mer om ventilationer på denna webbsida: ventilationsfirmastockholm.se