Säkra och hållbara tandimplantat i Stockholm

Har du förlorat en eller flera tänder? I så fall kan en behandling med tandimplantat vara den bästa lösningen. Ta hjälp av en specialisttandläkare i Stockholm.

Olyckor, sjukdomar och ärftlighet är vanliga orsaker till att man tappar en eller flera tänder. Tänderna är viktiga både praktiskt, socialt och mentalt. Har man förlorat en eller flera tänder ska man därför se till att ersätta dem med nya, konstgjorda tänder. De olika behandlingsformer som idag finns att tillgå är protes, brygga och implantat. 

Tandprotes och tandbrygga går att ta ur medan tandimplantat sitter fast, precis som permanenta tänder. Därför föredrar de flesta tandimplantat. Men det är en behandling som kräver ett friskt tandkött och en god munhygien eftersom infektionen kan göra att skruvarna lossnar och att man tappar implantaten.

Priserna på tandimplantat kan variera mellan olika kliniker i Stockholm

En behandling med tandimplantat tar tid eftersom man först måste göra en utredning och ta reda på om behandlingen passar. Kommer man fram till att den har goda chanser går man vidare och opererar in titanskruvar i käkbenet. Det kan ta en till två månader innan skruvarna läkt fast ordentligt och man kan skruva på de konstgjorda tänderna.

Det finns flera kliniker som erbjuder tandimplantat i Stockholm. Vissa kliniker erbjuder även hjälp med finansiering eftersom det är en kostsam behandling. Priserna kan också variera mellan olika kliniker, och det kan löna sig att jämföra priser. Men tänk på att det är bra att välja tandimplantat av god kvalitet.