Handledarkurs på trafikskola i Stockholm

Finns det en aspirerande körkortsinnehavare i familjen? Gratulerar, då är det dags att som förälder i Stockholm genomföra en handledarkurs på trafikskolan.

Nyss var det lilla pyret alldeles nyfött och tyckte mamma och pappa var det bästa i hela världen. Plötsligt ändrades det hela och man blev istället någon form av servicecentral. Det ska swishas pengar, det förväntas skjutsas hit och dit. Maten ska helst serveras på gyllene fat i samma ögonblick de stiger in genom dörren. De kallas tonåringar. De där små pyrena som plötsligt är lika långa som en själv, eller längre.

Sedan har de kommit på att de ska ta körkort. Hur det ens gick till är förvånande. Körkortet från Farfars bilar på Liseberg i Göteborg borde väl vara fullt tillräckligt i många år till?! Som om det inte vore nog så tycker tonåringen också att man ska övningsköra med dem privat. De säger att det är för att spara pengar och inte ta så många körlektioner.

Handledarkurs krävs för få att övningsköra privat med tonåringen

Faktum är att det nog snarare är för att de vill att föräldrarna ska bli fullkomligt gråhåriga på kuppen. Hur ska de där små söta varelserna som knappt vuxit ur sin BobbyCar plötsligt sitta bakom ratten och se fullvuxna ut? Ja, det är frågan och som förälder får man helt enkelt hänga med bara. Det gäller att göra det bästa av det hela helt enkelt.

Att gå en handledarkurs på en trafikskola är både bra och informativt. Dels måste man genomföra den för att övningsköra med sitt barn. Dels så är det bra att få en uppfräschning av en del lagar och regler som legat försjunkna någonstans i bakhuvudets djup. Det är helt klart bra att fräscha upp sina över 20 år gamla trafikkunskaper för att kunna lära upp nästa generation att köra bil!