Hitta en prisvärd bilverkstad i Göteborg

Det kostar att ha bil men det är ändå viktigt att man åtgärdar fel och brister så fort som möjligt. Men det går att spara pengar genom att välja rätt bilverkstad i Göteborg. Här kommer några tips.

Dåliga bromsar eller en varningslampa som lyser? Att ha bil kostar en del men att ignorera fel och konstiga ljud leder bara till att felen förvärras och att det blir ännu dyrare att laga bilen. Men att skjuta upp besöket på verkstaden kan också göra bilen farlig och mindre trafiksäker. Men det går att spara pengar genom att jämföra priser mellan olika bilverkstäder. Det kan i och för sig vara svårt att få ett exakt pris om man inte vet vad som är fel men det kan ändå vara bra. Ring runt och fråga eller använd kontaktformuläret som brukar finnas på de olika bilverkstädernas hemsidor.

Timpriset kan variera en hel del mellan olika bilverkstäder

Det som skiljer mest mellan olika verkstäder i Göteborg är timpriset. Men man måste tänka på att en mer erfaren mekaniker med moderna hjälpmedel troligtvis också arbetar snabbare, och att ett högt timpris därför inte behöver betyda att just den bilverkstaden är dyrast. Därför kan man inte bara be om att få veta timpriset utan man måste även fråga om tidsåtgången och be om att få ett uppskattat totalpris. När man sedan lämnar in bilen till en bilverkstad är det viktigt att man också lämnar sina kontaktuppgifter ifall det skulle visa sig att felet är större och dyrare att reparera.