Prisvärd hantverkare Stockholm 

Har du en begränsad budget får du vara lite listig när du anlitar hantverkare i Stockholm. Kanske kan du minimera kostnaden genom att få bidrag eller avdrag. 

Det är många som hellre gör jobbet själv än anlitar hantverkare, men det är en vansklig uppgift. En yrkesmålare får ytan mycket snyggare, och du ska ju titta på väggen ganska mycket. Du kommer att reta dig på färg som kladdar och rinner, och det är ett större besvär för en amatör att få ett bra resultat. 

Vissa detaljer kanske du kan göra själv, men tänk på att hantverkare får mängdrabatt hos tillverkare av färg och tapeter, och dessutom har de större tillgång till kvalitetsmaterial. Det du kan göra är att förbereda i rummet, ta bort mattor och flytta möbler. Gör det enkelt och framkomligt för din hantverkare i Stockholm

Be hantverkaren om en bra offert 

Du har en viss budget, och då måste du ta vara på möjligheterna att pressa priset. Be olika hantverkare om en offert, och välj den som ger dig mest för pengarna. Glöm inte att kvalitet också räknas in i jobbet. Bra material håller längre, så det är dumt att snåla i onödan. Kanske kan du få jobbet gjort lite billigare under lågsäsong när hantverksfirman har mer lediga tider. 

Du kan också utnyttja ditt rot-avdrag när någon renoverar din fastighet. Då får du en viss rabatt på arbetskostnaden, och ofta görs avdraget direkt på fakturan, så du behöver inte ens lägga ut summan. Hantverksfirman redovisar direkt till Skattemyndigheten, och det är bekvämt för dig att få avdraget angivet i deklarationen. 

Hantverkare i Stockholm behövs 

Det finns många äldre fastigheter i Stockholm, och det är mycket som behöver lagas eller bytas ut. När du anlitar någon, var tydlig med dina önskemål och begär också att få en exakt prisuppgift, så att det inte tillkommer några extra, oförutsedda kostnader. Välj material som är prisvärda men som håller en bra kvalitet. 

Det är bra att det finns många hantverkare i Stockholm, för då slipper du vänta så länge på att få hjälp. Välj en hantverkare som har gott rykte på marknaden och som är pålitlig och seriös. Fråga dina vänner om de kan rekommendera någon särskild. Ta kontakt och be om den hjälp du vill ha. Snart har du fått det ommålat och fixat.

Publicerat den
Kategoriserat som Bygg