Badrumsrenovering Stockholm – tips och råd

Dags att renovera badrummet i Stockholm? Att renovera ett badrum ger bostaden det lilla, lilla extra och det gör att man dels får en plats för lite återhämtning – men även en plats som tenderar att definiera hela bostaden. Ett snyggt badrum är något som gästerna minns och tar med sig. En badrumsrenovering i Stockholm kan även ske av spekulativa skäl: det handlar om ett projekt som kan fungera som värdehöjande inför en försäljning och som kan leda till att vinsten blir maximal.

Men, det finns saker att tänka på inför en badrumsrenovering i Stockholm. Ser man till projektets komplexitet så skiljer sig en badrumsrenovering sig åt från andra typer av ingrepp i bostaden. Det handlar om ett projekt som sker i ett utrymme där vatten och fukt är naturliga ingredienser och att detta innebär att allt måste ske i enlighet med de lagar och regler som finns och att du som privatperson måste agera på ett fackmannamässigt sätt.

Väljer du att renovera på egen hand så får du, helt enkelt, inte ta några genvägar då detta kan leda till både fukt- och vattenskador. Om detta sker så har du en ganska obehaglig resa framför dig där du inte kan räkna med att ditt försäkringsbolag ersätter dig skadorna. Det är en av anledningarna till varför du ska överväga professionell hjälp i samband med din badrumsrenovering i Stockholm.

Tvister om dolda fel som en följd av en badrumsrenovering

Att renovera badrummet kan, som sagt, vara en lönsam lösning inför en försäljning av en bostad i Stockholm. Här finns emellertid några saker att tänka på. Dels gällande stil så är rekommendationen att man håller sig mer neutral och klassisk: undvik de mest spektakulära lösningarna och de mer explosiva färgerna. Det kommer att tilltala fler spekulanter. Gällande utförandet är det även här viktigt att ta professionell hjälp.

Det kan vara frestande att genomföra en badrumsrenovering i Stockholm på egen hand och spara in pengar – man ska ju ändå sälja? – och låta köparen ta det framtida ansvaret. Detta kan emellertid straffa sig och leda till infekterade konflikter gällande Dolda Fel. Det är bättre att anlita ett företag för en badrumsrenovering och därigenom friskriva sig – du kommer ändå att tjäna pengar på projektet och du kan dessutom använda Rot-avdraget för att få en skatterabatt motsvarande 30% av den totala kostnaden för arbetet. Det ger både trygghet och säkerhet.

Köpa bostad – vem har genomfört en badrumsrenovering?

Som köpare så är rekommendationen att du alltid ställer frågan om vilken utförare som anlitats för en badrumsrenovering i Stockholm. Du vill inte hamna i en situation där du flyttar in, upptäcker en fuktskada och sedan ska försöka reda ut ansvaret med säljaren. Ställ alltid frågor och kräv svar!

Det finns all anledning att ta ett steg tillbaka i samband med att badrummet ska renoveras. Projektet kräver ett absolut gehör och kunskap. Riskerna är lite för stora för att man som privatperson utan förkunskaper ska ge sig i kast med detta projekt. Vill du testa din händighet så finns det gott om andra områden och rum som du kan renovera. Där är riskerna betydligt mindre. En badrumsrenovering bör ske av proffs. Läs mer om badrumsrenovering på denna sajt: stockholmsbadrumsrenovering.se