Markiser Göteborg – värt att tänka på inför köpet

Funderar du på att investera i markiser i Göteborg? Markiser har under senare år kommit att bli ett populärt alternativ vad gäller solskydd och det är fler och fler husägare som väljer den lösningen. Här kan man även se att många bostadsrättsinnehavare väljer markiser till sina balkonger och oavsett vilket så handlar det om ett bra val i grunden – men det finns även saker att tänka på inför köpet.

Markiser idag håller en betydligt högre kvalitet än vad de gjorde bara för några år sedan. Den tekniska utvecklingen både vad gäller väven, sömmarna och de metalliska detaljerna – kassett och armar – är mer genomtänkta och även anpassade för vårt klimat.

Det senare är en avgörande fråga. Där markiser förr importerades och egentligen var skapta för ett varmare klimat så är de idag utvecklade för det regn, den blåst och den vinter som vi har i Sverige. Detta gör att en investering i markiser i Göteborg är att anse som säker och som en långsiktig sådan. Men, det gäller också att ha koll på vissa saker inför att man tar denna investering. Vi tänkte rada upp några punkter gällande detta, enligt följande:

  • Planeringen. Hur stora markiser behöver du – och vilken modell passar bäst för dig. Markiser kan användas både för fönster, för uteplatser och för balkonger. Dessutom kan man välja att ha markiser mer som ett skydd för insyn och som placeras på exempelvis sidan av en uteplats. Planering är en viktig del inför köpet. Du vill inte ha för små markiser och du vill heller inte ha för stora. Ta gärna hjälp med detta och låt en återförsäljare bistå med råd genom sin expertis. Tänk även på att närhet till grannar och exempelvis gång- och cykelvägar måste vävas in i beräkningen. Markiser kan komma att kräva ett godkännande från dina grannar. Och – i vissa fall även ett bygglov. Ta gärna kontakt med Byggnadsnämnden innan för att se vad som gäller!
  • Monteringen. Att montera markiser bör ske professionellt. Det handlar om ett tungt jobb och om att förankringen måste ske på ett både hållbart och säkert sätt. Dessutom så blir det betydligt snyggare om du väljer att betala några kronor extra för detta. Du kan med fördel gå via återförsäljaren av markiser i Göteborg och låta denne rekommendera en montör. Det brukar ge bättre pris.
  • Välj högre kvalitet. Markiser kommer i olika kvaliteter och här är rådet att du verkligen tänker hållbarhet och livslängd. Se till att väven håller måttet och att sömmarna är av Tenara. Det senare borgar för en lång livslängd och att markiserna inte krullar sig i takt med tiden. Gällande metallen så bör den vara pulverlackad: det ger en beständighet mot alla väder. Billiga markiser är billiga av en anledning. Gå upp några kronor i pris, det är värt det!
  • Välj markiser som passar. Vad gäller färg och mönster så finns ett nästan obegränsat urval. Här är rådet att du försöker hitta en stil som gifter sig med bostaden och miljön i övrigt. Tänk gärna less is more och försök skapa en helhet snarare än att få dina markiser att ta över showen. Markiser skapar en unikt uttryck oavsett och det behöver du inte forcera fram.

Läs mer om markiser på denna sajt: https://www.pg-markis.se

Publicerat den
Kategoriserat som Solskydd