Stanna, eller dags att gå?

Det är dumt att inte ta hjälp om man kan få det. Framför allt när det gäller sådant som kan påverka resten av livet, som ens förhållande. Med parterapi kan man ge det en chans att överleva.

Har ditt förhållande börja knaka i fogarna? Det är inte ovanligt att det gör så ibland. Att vara i ett förhållande är lite grann som att åka berg- och dalbana. Dynamiken i relationer går både upp och ner med åren, det är snarare konstigt om det inte skulle ske. Men när det verkar som att man fastnat i en uppförsbacke, när man inte kommer framåt, då kan det vara bra att tänka över situationen. Hur är förhållandet egentligen? Och hur länge har ni haft det så?

Parterapi hjälper

Om man inser att man fastnat på en dålig plats i förhållandet kan det vara värt att ta hjälp. Den hjälpen kallas parterapi. Med parterapi kan man tillsammans – terapeuten och ni som par – reda ut vad problem är. Vad är det som gör att det knakar i fogarna? Oftast brister kommunikationen. Om man jobbar på den, har man mycket att vinna. Sedan kan man lyckas att reda ut ifall man fortfarande vill vara ett par eller inte – stanna eller gå? Om båda vill få förhållandet att fungera jobbar man på det. Ibland tror man att man vill vara kvar, men inser efter ett tag att det bästa nog är att gå skilda vägar. Men då har man i alla fall gett förhållandet en sista chans. Läs mer om parterapi på denna sida: https://www.elmund.se/